قسمی از خورش که از گوشت و روغن و آلو و قیسی و گردو و خلال بادام و پسته و خلال نارنج می سازند. (ناظم الاطباء). خورشی که از گوشت و روغن و پیاز سرخ کرده با انواع میوه های خشک چون گردو و آلو و گوجه برقانی و بادام و پسته و غیره سازند. (یادداشت به خط مرحوم دهخدا). متنجان. و رجوع به مطنجن شود
قسمی از خورش که از گوشت و روغن و آلو و قیسی و گردو و خلال بادام و پسته و خلال نارنج می سازند. (ناظم الاطباء). خورشی که از گوشت و روغن و پیاز سرخ کرده با انواع میوه های خشک چون گردو و آلو و گوجه برقانی و بادام و پسته و غیره سازند. (یادداشت به خط مرحوم دهخدا). متنجان. و رجوع به مطنجن شود
مأخوذ از مطجن تازی، نوعی از خورش. (ناظم الاطباء). قسمی خورش که از گوشت و رب و مغز گردو و آلو کنند. خورشی است که از گوشت و پیاز سرخ کرده و مغز گردکان و آلوو گوجۀ برغانی کنند و چاشنی از شکر و قند زنند. اصل این کلمه مطجن باشد یعنی در تابه پخته و اصل مطجن نیز اشتقاق گونه و تقریبی از تابه. رجوع به طنجین و طیجن و تطجین شود. (از یادداشت به خط مرحوم دهخدا)
مأخوذ از مطجن تازی، نوعی از خورش. (ناظم الاطباء). قسمی خورش که از گوشت و رب و مغز گردو و آلو کنند. خورشی است که از گوشت و پیاز سرخ کرده و مغز گردکان و آلوو گوجۀ برغانی کنند و چاشنی از شکر و قند زنند. اصل این کلمه مطجن باشد یعنی در تابه پخته و اصل مطجن نیز اشتقاق گونه و تقریبی از تابه. رجوع به طنجین و طیجن و تطجین شود. (از یادداشت به خط مرحوم دهخدا)
ستاره شناس و وقت شناس. (منتهی الارب) (آنندراج). ستاره شناس و وقت شناس و منجم. (از اقرب الموارد) ، کسی که از بی خوابی و یا از عشق، ستاره می شمارد. (ناظم الاطباء) (از منتهی الارب) (از اقرب الموارد). و رجوع به تنجم شود
ستاره شناس و وقت شناس. (منتهی الارب) (آنندراج). ستاره شناس و وقت شناس و منجم. (از اقرب الموارد) ، کسی که از بی خوابی و یا از عشق، ستاره می شمارد. (ناظم الاطباء) (از منتهی الارب) (از اقرب الموارد). و رجوع به تنجم شود
نادرست نویسی متنجان خورشی است که مانند فسنجان فراهم می شود ولی بدان کشمش و غیسی می افزایند. قسمی خورش که مرکب است از کشمش (دو برابر مواد دیگر) گردو قیسی رب انار گوشت مرغابی و گاه خرما. طریقه تهیه: بدو و جه تهیه شود: خشک آبدار در قسم خشک گوشت مرغابی را سرخ کنند و کمی رب انار شیرین بمرغابی زنند و سپس با آب کمی آنرا بپزند و آنگاه مواد دیگر سرخ کرده را با پیاز سرخ کرده در ظرف ریزند و چون چند دقیقه تفت گیرد آنرا بردارند و سر سفره گذارند. در قسم آبدار گوشت مرغابی را با آب لیمو یا آب نارنج می پزند و پس از کمی پختن گوشت مرغابی مواد دیگر سرخ کرده را بدان اضافه کنند و سپس میگذارند تا کاملا بپزد و لی آبدار بماند
نادرست نویسی متنجان خورشی است که مانند فسنجان فراهم می شود ولی بدان کشمش و غیسی می افزایند. قسمی خورش که مرکب است از کشمش (دو برابر مواد دیگر) گردو قیسی رب انار گوشت مرغابی و گاه خرما. طریقه تهیه: بدو و جه تهیه شود: خشک آبدار در قسم خشک گوشت مرغابی را سرخ کنند و کمی رب انار شیرین بمرغابی زنند و سپس با آب کمی آنرا بپزند و آنگاه مواد دیگر سرخ کرده را با پیاز سرخ کرده در ظرف ریزند و چون چند دقیقه تفت گیرد آنرا بردارند و سر سفره گذارند. در قسم آبدار گوشت مرغابی را با آب لیمو یا آب نارنج می پزند و پس از کمی پختن گوشت مرغابی مواد دیگر سرخ کرده را بدان اضافه کنند و سپس میگذارند تا کاملا بپزد و لی آبدار بماند