- شلغماب (شَ غَ)
شلغم پخته در سرکه و آب نهاده و خردل در آن کرده. (یادداشت مؤلف) : دیگر آنکه بیشتر خوردنی ها می پوسانند، پس می خورند چون ترینه (مراد ظاهراً میوه ها است چون هندوانه و خربزه و امثال آن) و چغندراب و شلغماب و غیر آن. (ذخیرۀ خوارزمشاهی). شلغماب را که در ذخیرۀ خوارزمشاهی ذکر شده نمی دانم چیست، ولی چغندر را در زمان ما دردوغ کشک (دوغ پینو) یا ماست ورق کرده چند روزی می دارند تا ماست یا کشک رنگ چغندر می گیرد و پس می خورندو شاید در بعض ولایات مثلاً در عراق عرب با شلغم نیز همین میکنند. (یادداشت مؤلف). رجوع به شلماب شود
