- نعناع (دخترانه)
- نعنا، گیاهی کاشتنی و خوشبو
معنی نعناع - جستجوی لغت در جدول جو
- نعناع
- گیاهی با برگ های بیضی و دندانه دار، ساقه های بلند و گل های ریز سرخ یا بنفش که از سبزی های خوردنی است و عطر مخصوصی دارد. خشک کردۀ آن در بعضی از غذاها به کار می رود. ضد نفخ و ضد قی و محرک است. از برگ آن اسانسی می گیرند که در طب و عطرسازی استعمال می شود. ریشه یا پاجوش های آن را می کارند و سه یا چهار سال دوام دارد، پونۀ باغی، پودنۀ باغی
- نعناع
- پارسی تازی گشته نانوک بینه (گویش گیلکی) پذور گیاهی است از رده دو لپه ییهای پیوسته گلبرگ که سر دسته تیره نعناعیان میباشد و جزو سبزیهای خوراکی است. این گیاه دارای تمام اسانس ها و خواص پودنه است و برگهایش کرک کمتری دارند ولی بریدگیهای کنار برگهای آن بیشتر از پودنه و اسانس آن نیز از پودنه ملایم تر است. این گیاه همه آثار نیرو دهنده و با دشکن وخلط آور پودنه را داراست. از این گیاه اسانسی بنام مانتول استخراج میکنند که جهت خوشبو کردن داروها و برخی آب نباتها و شیرینی ها بکارمیرود. علاوه برین در معالجه التهابات مخاط بینی و گلو و دهان اسانس مزبور مورد استعمال دارد. از انساج نعناع نوعی کافور قابل تبلور نیز بدست میاورند که مانند کافور معمولی بکار میرود. دم کرده برگ نعناع را جهت تقویت و رفع نفخ معده و روده مصرف میکنند. برگهای خشک و نرم شده نعناع جهت خوشبو کردن ماست و دوغ و سرخ شده آن در روغن که بنام نعنا داغ موسوم است جهت خوشبو کردن برخی آش ها بکار میرود لمام نعناسبز مشی نعنع راقوته. یا نعنای آبی. نعنای وحشی، پودنه، نعنای قرمز. یا نعنای طبی. سوسنبر. یا نعنای قرمز. گونه ای نعناع که در لبه رودخانه ها و در جریان آبهای ملایم و کم عمق میروید و چون برگهایش قرمز رنگند باین نام موسوم است نعنای آبی. یا نعنای فلفی. سوسنبر. یا نعنای وحشی. پودنه، گونه ای نعناع که در کنار نهرها میروید
- نعناع ((نَ))
- گیاهی است از تیره دو لپه ای های پیوسته گلبرگ که سردسته تیره نعناعیان می باشد و جز سبزی های خوراکی است. این گیاه همه آثار نیرو دهنده و باد شکن و خلط آور را دارا است
نعناع داغ زیاد کردن: نعناع داغ چیزی را زیاد کردن کنایه از چیزی را زیاد بزرگ و مهم جلوه دادن
پیشنهاد واژه بر اساس جستجوی شما
در تازی نیامده نانوکی منسوب به نعناع مخلوط به نعناع
نعناع، گیاهی با برگ های بیضی و دندانه دار، ساقه های بلند و گل های ریز سرخ یا بنفش که از سبزی های خوردنی است و عطر مخصوصی دارد. خشک کردۀ آن در بعضی از غذاها به کار می رود. ضد نفخ و ضد قی و محرک است. از برگ آن اسانسی می گیرند که در طب و عطرسازی استعمال می شود. ریشه یا پاجوش های آن را می کارند و سه یا چهار سال دوام دارد، پونۀ باغی، پودنۀ باغی
پارسی تازی گشته نانوک
گیاهی است از رده دو لپه ییهای پیوسته گلبرگ که سر دسته تیره نعناعیان میباشد و جزو سبزیهای خوراکی است. این گیاه دارای تمام اسانس ها و خواص پودنه است و برگهایش کرک کمتری دارند ولی بریدگیهای کنار برگهای آن بیشتر از پودنه و اسانس آن نیز از پودنه ملایم تر است. این گیاه همه آثار نیرو دهنده و با دشکن وخلط آور پودنه را داراست. از این گیاه اسانسی بنام مانتول استخراج میکنند که جهت خوشبو کردن داروها و برخی آب نباتها و شیرینی ها بکارمیرود. علاوه برین در معالجه التهابات مخاط بینی و گلو و دهان اسانس مزبور مورد استعمال دارد. از انساج نعناع نوعی کافور قابل تبلور نیز بدست میاورند که مانند کافور معمولی بکار میرود. دم کرده برگ نعناع را جهت تقویت و رفع نفخ معده و روده مصرف میکنند. برگهای خشک و نرم شده نعناع جهت خوشبو کردن ماست و دوغ و سرخ شده آن در روغن که بنام نعنا داغ موسوم است جهت خوشبو کردن برخی آش ها بکار میرود لمام نعناسبز مشی نعنع راقوته. یا نعنای آبی. نعنای وحشی، پودنه، نعنای قرمز. یا نعنای طبی. سوسنبر. یا نعنای قرمز. گونه ای نعناع که در لبه رودخانه ها و در جریان آبهای ملایم و کم عمق میروید و چون برگهایش قرمز رنگند باین نام موسوم است نعنای آبی. یا نعنای فلفی. سوسنبر. یا نعنای وحشی. پودنه، گونه ای نعناع که در کنار نهرها میروید
نانوکیان جمع نعناعی. یا تیره نعناعیان. تیره ای که از گیاهان دو لپه یی پیوسته گلبرگ که شامل گیاهانی علفی و خود رو میشود که در مزارع و کوهها و صحاری و لبه نهرها و رودخانه ها میرویند. یکی از علایم شناسایی آنها کرکهای مخصوصی است که بر روی برگهای آنها دیده میشود. بر روی این کرک ها کیسه کوچکی است که پرده نازکی آنرا پوشانده و در این کیسه اسانس های معطر خصوصا مانتول قرار دارد. این کیسه ها با لمس دست پاره شده و بوی خوش اسانس پراکنده و مشموم میشود. بسیاری از گیاهان این تیره را جهت استفاده از اسانس و استفاده های دارویی و بعنوان سبزی خوردنی میکارند. برگهای همه گیاهان این تیره ساده و متقابل است. ساقه آنها چهار گوش و در مقطع ساقه استوانه مرکزی و یک حلقه آندو درمی است که در چهار گوشه آن کلانشیم بسیار است. گلهای آنها نامنظم و اندکی شبیه به میمونیان میباشد. کاسه آنها دارای 5 کاسبرگ بهم چسبیده است. جام آنها بشکل لوله ایست که 5 دندانه دارد (سه دندانه پایین بلندتر و دو دندانه بالا کوتاه ترند و تشکیل دو لبه ما مساوی میدهندباین جهت گیاهان این تیره بنام لبدیسان نیزموسومند)، تعداد پرچم ها چهار و بداخل گلبرگها چسبیده اند. مادگی آنها دو خانه و هریک شامل دو تخمک است. بنابراین تخمدان آنها پس از رسیدن شامل چهار دانه میشود. گونه های مهم این تیره عبارتند از: پودنه نعنا ریحان سوسنبر فرنجمشکظویشن مریم گلی مریم نخودی اکلیل الجبلبادرنجبویه مرزه مرزنگوش اسطو خدوس زوفا. لبدیسان
نانوکیان
نعنا داغ: نانو کداغ نعناع خشک و کوبیده که در روغن داغ کرده ریزند و آن برای خوشمزه و خوشبو ساختن انواع آش و کشک بادنجان و غیره بکار رود
تیره ای از گیاهان دولپه ای پیوسته گلبرگ که در مزارع و کنارۀ رودها و نهرها می رویند و برگ های آن ها دارای کرک های نرم و اسانس معطر است از آن ها اسانس گرفته می شود و به عنوان سبزی های خوردنی به کار می روند مانند نعناع، پودنه، ریحان، مرزه، آویشن، بادرنجبویه
preparar hortelã
przygotować miętę
готовить мяту
готувати м’яту
mint bereiden
Minze zubereiten
preparar menta
préparer de la menthe
preparare la menta
पुदीना बनाना
পুদিনা প্রস্তুত করা
menyiapkan mint
nane hazırlamak
kuandaa minta
להכין מנטה
เตรียมมิ้นต์