قسمی کوفتۀ ریز چون فندقی که در آشها یا خورشها کنند. کوفتۀ ریز تنها از گوشت که در آش یا خورشها چون فسوجن و قورمه سبزی و جز آنها کنند. کوفتۀ ریز بی سبزی و بی نخودچی. (یادداشت به خط مرحوم دهخدا). گوشت چرخ کرده که بشکل گرده های کوچک به اندازۀ فندق درآورند و کوفته درست کنند. (فرهنگ فارسی معین). گوشت کوبیده است که آن را ریزریز گلوله کنند و با پیاز درآمیزند و در روغن سرخ کنند و سپس در آب بجوشانند. این غذا را گاه بصورت مستقل (باآبش) می خورند و گاه آن را در خورش ریزند و به پلوهای مختلف (آلبالوپلو، لوبیاپلو) می زنند و آن را کوفته ریزه نیز گویند. (فرهنگ لغات عامیانۀ جمالزاده). - روزۀ کله گنجشکی، روزه ای تا نیمروز که کودکان نزدیک بلوغ گیرند