تئوبروما. در کتب علمی مستعمل است. نوعی گیاه از خانوادۀ ’مالواسه’ مخصوص نواحی گرم که از بسیاری از اقسام آن کاکائو گیرند. گل گلاب در گیاه شناسی ذیل کلمه ’تئوبروما-کاکائو’ آرد: دارای میوه هائی بطول 10-20 سانتیمتر با دانه های بسیار است که برای تهیۀ شکلاد بکار میرود و دارای مادۀ غذایی ازتی بسیار (20%) و مازو و نشاسته (10%) و قند و مواد چربی (52%) است. مهمترین مواد ازتی آن کافئین و ’تئوبرومین’ (2%) است که برای تحریک دستگاه عصبی بکار میرود. در نقاط گرم و مرطوب میروید. (از گیاه شناسی گل گلاب ص 203). رجوع به ’تئوبرومین’ و کاکائو شود