امل. رجوع به امل شود، (اصطلاح شیمی) اجسامی هستند مرکب از ریشه یک اسید و ریشه یک باز، و آنها بطریقه های زیر بدست می آیند: 1) از اثر اسید بر فلز، مانند: H2 + Cl2Zn ی Zn + 2CIH 2) از اثر اسیدها بر اکسیدها، مانند: H2O + So4Cu ی CuO + So4H2 3) از اثر اسیدها بر بازها، مانند: H2O + No3Na ی NaOH + NO3H 4) از اثر مستقیم شبه فلز بر فلز (برای بدست آوردن املاح دوتایی) ، مانند: SFe ی Fe +S 5) از اثر انیدریدها بر بازها، مانند: H2O + So4Na2 ی 2NaOH + So3 6) از اثر دو ملح محلول (که ملح نامحلول بدست می آید) ، مانند: 2No3Na + Cl2pb 2CINaA+ 2pb (No3) املاح در طبیعت بمقدار فراوان بحالت محلول یا جامد یافت میشوند، مانند کلرور سدیم (نمک طعام) ، کربنات کلسیم (سنگ آهک) ، نیترات پتاسیم (شوره) و سولفات سدیم. املاح از نظر محلول بودن در آب: 1- کلرورها: همه کلرورها جز کلرورهای مس و جیوه و نقره در آب حل میشوند و کلرور سرب فقط در آب جوش حل میشود. 2- نیتراتها: همه در آب حل میشوند. 3- سولفاتها: جز سولفاتهای سرب و باریم و استرونسیم همه در آب حل میشوند. 4- سولفورها: همه در آب نامحلولند جز سولفورهای سدیم، پتاسیم و آمونیم. 5- کربناتها: جز کربناتهای سدیم و پتاسیم و آمونیم همه در آب نامحلولند. (از کتابهای شیمی رسمی) ، جمع واژۀ ملیح. (از اقرب الموارد). رجوع به ملیح شود